Prázdninové TIPY - Prázdniny v Česku

14.07.2009 17:32

 

 
Ach jo....

Nejedete v létě k moři nebo do zahraničí? To přece nevadí! Prázdniny se dají skvěle užít ( :-G ) i tady..... Teď si asi řikáš: Tak to určitě.... Ale možná je to pravda. Koukni se níž na podrobný manuál na Prázdniny v Česku a uvidíš to sám/sama!

 

 

A KAM vlastně jet

 

AQUAPALACE Praha

Smoč se v největším aquaparku v ČR !!!

 
 AQUAPALACE Praha Vám přináší
  • Šest tobogánů a 3 skluzavky lákají malé i velké
  • Pro milovníky adrenalinu je k dispozici spacebowl nebo venkovní dravá divoká řeka
  • Máte-li rádi moře, uvítáte bazén s umělým vlnobitím, který v pravidelných intervalech navozuje pocit opravdových mořských vln
  • Pokud vás zajímá podmořský život a nemáte odvahu se potápět, zavítejte k našim akváriím, kde budete přímo z bazénu pozorovat mořské hvězdice, korály, mořské ježky, množství pestrobarevných rybiček a tři žraloky černoploutvé
  • Pro chvilky odpočinku jsou k dispozici plavecký bazén, vířivky, masážní lavice a relaxační terasy s lehátky
  • Vodní svět nezapomíná ani na nejmenší návštěvníky, pro které jsou určena dětská vodní hřiště se skluzavkami, brouzdaliště a dětský bazén s oblíbeným vrakem pirátské lodi
  • Celý vodní svět je protkán také 450 metry pomalé a rychlé řeky
  • Ve venkovní zóně aquaparku najdete další bazén a dětské vodní hřiště pro malé návštěvníky
  • Těm, kdo si chtějí vyzkoušet něco exotičtějšího, nabízí vodní svět potápěčský tubus o hloubce 8 metrů, kde si můžete vyzkoušet zkušební ponor
  • Pro opalování můžete využívat venkovní zahradu Vodního světa. Milovníci opalování bez plavek mohou využít prostory Sauna zahrady.
INFO:


Tel.: 271 104 111

E-mail: info@aquapalace.cz

Otevírací doba:  Denně 10:00 - 22:00

Virtuální prohlídka: https://www.aquapalace.cz/panoramaphoto

Web. adres.: https://www.aquapalace.cz/

Adresa: AQUAPALACE PRAHA, Pražská 138, obchodní zóna Průhonice – Čestlice 

Obrázky:

 

 

 ___________________________________________________________________________________________________

 
Obchodní Centrum Palác Flóra

 

Není to nějaké historické místo ani aquapark ale pokud vám něco chybí nebo chceš zajít na 3D film ( třeba naprosto senzační potápění s velrybami  Delfíni a velryby 3D - tenhle filmík můžu doporučit!!! ) tak určitě zajeť sem. Jako výlet se to asi počítat nedá ale ty obchody tam jsou ( až na některé ) docela dobré. Každý si tam najde to své - chceš jít na manikúru, sledovat nejnovější trhák na premiéře, koupit si svou oblíbenou knížku nebo sednout si do restaurace na pizzu a pokec s kámarády a nebo se jdeš jen tak poflakovat s partou a podívat se do skateshopu?? Máš hodně možností a mrkni na ně na https://palacflora.cz/ ! Pokud se ti teď ale nechce brouzdat po netu, tady jsou ty nejzajmavější věcičky které bys měl/a o Flóře vědět....

 

 

Palác Flóra nabízí

 svým návštěvníkům na ploše 20 000 čtverečních metrů čtyři patra služeb, 130 značkových obchodů módy a zábavy. Ve čtvrtém patře se nachází restaurace a multikino Cinema City s 3D kinosálem IMAX, v každém patře pak kavárna či malé občerstvení. Rodičům je k dispozici dětský koutek, řidičům čtyřpatrové podzemní garáže.

 

 

INFO:

Virtuální prohlídka: https://palacflora.cz/virtualni-prohlidka
TIP: https://palacflora.cz/najdi-si-svuj-obchodhttps://palacflora.cz/darky
Seznam obchodů: https://palacflora.cz/obchody-abecedne
Seznam restaurací: https://palacflora.cz/restaurace-abecedne 

IMAX: https://www.imaxpraha.cz/

Cinema CITY : https://cinemacity.cz/uvod.php?kino=3 

 Adresa: Palác Flóra, Vinohradská 151, 130 00 Praha 3

Web: https://palacflora.cz/ 

 

 

Obrázky:

 

 ___________________________________________________________________________________________

 

Žleby

Co třeba vyjet si do téhle krásné obce u Čáslavi ve Středočeském kraji okres Kutná Hora i na kole? Výstava Lovci vlkodlaků, zámek na kterém se točila nejedna pohádka Zdeňka Trošky, obora s jedinečnými bílými jeleny a užasná příroda ( to se bude líbit např. houbařům a milovníkům procházek ), nejen to jsou Žleby.

Další TIPY na výlet v okolí Žlebů: Aquapark Kolín, Kostel sv. Marka, zvonice v maurském stylu (Žehušice), Obora Žehušice, vodní nádrž   Seč

Web obce Žleby: https://www.ouzleby.cz/

Levné ubytování v okolí Žlebů:  Autocamp Transit - Kutná Hora, Autokemp Seč Pláž, Autokemp Seč - Kraskov.

 

Žlebský zámek-

Historie: Středověký hrad, o kterém pocházejí první písemné zmínky z roku 1289, nechal postavit asi Jindřich z Lichtenburku. Je však možné, že byl hrad starší. Dalším známým majitelem byla Anežka ze Žleb, od níž hrad odkoupil roku 1356 Karel IV. Tehdy se stal žlebský hrad královským majetkem a byl zastavován různým držitelům. Před rokem 1377 měl Žleby v držení Markvart z Vartenberka, po jehož smrti roku 1396 zde seděl Štěpán z Opočna. Rok na to byl však zavražděn a na jeho místo přešel jeho bratr Jaroslav z Opočna. Roku 1401 hrad získal Jindřich Lacembok z Chlumu a o rok později byly Žleby zastaveny Oldřichu z Hradce.
Od roku 1406 patřil hrad kutnohorskému mincmistrovi Petru Zmrzlíkovi ze Svojšína. Roku 1421 Petr Zmrzlík zemřel a panství bylo zastaveno Haškovi Ostrovskému z Valdštejna na Detemicích. Dalším majitelem byl od roku 1436 Jiří z Dubé a Vizmburku a po něm byly Žleby zastaveny Janu z Janovic, který je roku 1483 předal manželovi své dcery Anežky, Janu Spetlemu z Prudic.
Od roku 1510 na hradě vládli Jan a Diviš Žehušičtí z Nestajova a po nich od roku 1522 rytíř Kuneš Bohdanecký z Hodkova. Po něm roku 1555 zdědil zástavní právo jeho syn Adam Bohdanecký z Hodkova a po jeho smrti roku 1562 zde vládla jeho vdova Alžběta z Nestajova na Žlebech, která roku 1575 Žleby prodala Václavu Chotouchovskému z Nebovid.
Od roku 1615 patřilo žlebské panství Heřmanu Černínovi z Chudenic a jeho manželce Marii ze Svárova. Roku 1622 Heřman Žleby vyměnil za Andělskou Horu s Karlem z Lichtenštejna a ještě téhož roku byly Žleby prodány Františkovi a Filipovi z Magni. Roku 1629 panství koupil Jan Trčka z Lípy, kterému byl majetek zkonfiskován pro nejrůznější provinění proti císaři a Žleby byly dědičně předány hraběti Leonardu Helfridovi z Meggau. Po jeho smrti roku 1634 majetek přešel na jeho dcery a ty ho roku 1662 prodaly Janu Františkovi z Kaisersteinu.
Roku 1723 Žleby odkoupil hrabě Karel Jáchym Breda, ale již o dva roky později panství vlastnil rytíř Karel Richard ze Schmidlinů. Roku 1730 panství koupil hrabě František ze Schönfeldu, po jehož smrti roku 1737 všechen majetek zdědila jeho dcera Kateřina, která se provdala za Jana Adama z Auerspergu. Kateřina roku 1754 zemřela a vše odkázala svému manželovi. Jan Adam se po smrti své první ženy znova oženil, ale i jeho druhé manželství bylo bezdětné, takže po jeho smrti roku 1795 panství přešlo na jeho synovce Karla.
Také Karlovo manželství zůstalo bez dětí a Žleby připadly roku 1811 jeho bratranci Vincencovi, který se oženil s princeznou Gabrielou Marií z Lobkovic. O rok později Vincenc zemřel a až do roku 1832 a do zletilosti syna Vincence Karla se o panství starala vdova Gabriela Marie. Vincenc Karel si vzal za manželku princeznu Vilemínu z Colloredo-Mansfeldu a na ni také přešlo žlebské panství roku 1867, kdy Vincenc Karel zemřel. Roku 1877 převzal panství Vincencův syn František Josef a po něm Žleby zdědil poslední mužský potomek z rodu Auerspergů, kníže Ferdinand, který roku 1942 zemřel. Panství převzala Marie z Trauttmansdorfu a držela je do roku 1945, kdy byl zámek zestátněn.
                                                                                                                   - https://orion.gc-system.cz/zamek-zleby.cz/historie/

INFO:

Vstupné: https://orion.gc-system.cz/zamek-zleby.cz/vstupne/

Virtuální prohlídka: https://orion.gc-system.cz/zamek-zleby.cz/virtualni-prohlidka/

Návštěvní doba: https://orion.gc-system.cz/zamek-zleby.cz/navstevni-doba/

Jak se dostat na zámek Žleby: https://orion.gc-system.cz/zamek-zleby.cz/jak-nas-najdete/

Web: https://orion.gc-system.cz/zamek-zleby.cz/titulni-strana/

 
Obrázky:

 

 

 

 

 
Žlebská obora-

Obora o rozloze cca 130 ha s unikátním chovem bílých jelenů navazující na park zámku Žleby. Součástí obory je tzv. ukázková obůrka s prezentací chovů bílých jelenů, dravců, sov, kunovitých šelem a sokolnictví. Program pro školní výlety v květnu a červnu se šermířským představením, odchov dravců a sov v zajetí, stanice pro handicapovaná zvířata, dřevěný srub s rychlým občerstvením.

https://www.ceska-zoo.cz/zoo.php?kraj=stredocesky&zoo=obora-zleby

INFO:

Web: https://www.oborazleby.cz/

E-mail: obora.zleby@seznam.cz
Tel.: +420 775 272 088

Jednorázové vstupné:  Dospělí = 40 Kč; děti do 12 let, studenti, důchodci = 20 Kč; fotografování filmování 30 Kč.
 

Ukázky výcviku dravců a sov:     Květen, červen a září - sobota a neděle ,  červenec a srpen - denně mimo pondělí

                                                   Program začíná ve 12oo  a v 153o.

Provozní doba ukázkové obůrky: 1. 5. - 30. 9. denně 10.00 - 18.00 hodin

Program pro školy ( můžu doporučit!!! ): https://www.oborazleby.cz/

 
Obrázky:

 

 

Výstava ,,Lovci vlkodlaků" -

 

V této expozici můžete nahlédnout do krvavých dílen skřetů, kteří ničili zlo, v podobě hrdlochtivých vlkodlaků škodících lidem. Uvidíte zde jejich mučírnu, alchymistickou kuchyň ale i křeslo, na němž se sebemenší pohyb mění v palčivou bolest...

Otevírací doba: úterý - pátek od 15 do 17 hodin, sobota - neděle od 10 do 18 hodin.

Expozice je umístěna ve staré radnici v dolní části náměstí ve Žlebech.

 

Hry do auta ( vlaku atd... prostě na cesty..)

 Jedeš někam a strašně se nudíš? Zahraj si s kamarády nebo rodinou fakt dobré hry, které jsem tady sepsala. Některé jsou na přemýšlení a jiné na zábavu. Klidně si tenhle text zkopíruj a vytiskni ať nezapomeneš jak se ta hra hraje. Tak honem na cestu!!

Hry na přemýšlení jsou napsané oranžouvou barvou a ty zábavnější jsou modrou barvou.

 
 
 
Hádání

 

O čem je: Ostatní hádají kdo nebo co jsi

Pravidla: 1) Musí hrát minimálně tři lidé, 2) Ten, kdo začíná, si vymyslí věc, slavnou osobnost, zvíře, povolání nebo vlastnost. 

            Ostatním řekne svou nápovědu a oni začínají hádat kdo nebo ce je. 3) Mohou se ptát jen otázkami na které se odpovídá ano nebo ne. 4) Obtížnější verze je ta, že mají jen deset životů ( ne každý hráč sám zasebe - mají je šichni dohromady )a jakmile odpoví ta osoba, která je věc nebo něco jiného ne, odečítá se jim život. Potom, co ztratí poslední život, vyhrává ta osoba. Pokud uhádnou dříve než ztratí všechny životy vyhravají oni. Ten kdo uhodl je další osobou nebo jinou věcí....

 

Crazy Story

O čem je: Snažíte se vymyslet co nejlepší a nejlegračnější historku.

Pravidla: 1) Minimální počet hráčů jsou 2., 2) Můžete tvořit i souvětí, ale maximálně tři spojení zakončená tečkou ( např.: Šla ven, nechtělo se jí, ale ona stejně šla. - A takových spojení maximálně 3. ,  3) Jeden z vás začne jednou z těchto vět ( můžete si ale vymyslet i vlastní, ale tyhle jsou prověřené - 100% sranda ):     

( tam kde je ................ - dopňte vlastní slovo ) + u 4. případu je to celá úvodní story která vás zavede do příběhu

1- Blondýnka šla nakupovat a zakopla a pomohl jí na nohy její idol - Orlando Bloom.

2- Opilec narazil do stromu, ale až později si všimnul, že to byl policajt a tak mu řekl:

3- Pes Jonatán začal kousat do Horáčka až mu z kapsy vypadlo....

4-  Bylo, nebylo jedno království za sedmero řekami a sedmero horami. A tam vládnul George Bush a měl tři ošklivé dcery. Jednoho krásného dne do jeho (ne)spokojeného království přiletěla zlá nestvůra která vypadala jako ........ ale s dračím........ a chtěla sežrat jeho nejhezčí dceru. Tak dal vyhlásit že kdo nestvůru zabije, dostane............... a jako první uchazeč se přihlásil  ................ a jako druhý uchazeč ............. . Ale tomu prvnímu nechtěl dát tu odměnu  ( protože se mu zdál moc ošklivý ), tak poslal do boje proti nestvůře druhého uchazeče kterým byl .............. .

4) Další pak pokračuje další větou kterou si ale už sám vymyslí. Takhle se střídáte pořád dokola podle směru hodinových ručiček až do konce příběhu ( ten konec si určíte sami )

TIP!: Jednou jsme tuhle hru hráli s kámoškou ve dvou a začínali jsme větou, že blondýnka šlápla do žvýkačky a poslední věta byla asi o tom,  že se stala nejhledanější osobou Evropy a právě se honila s náhým chtivým prezidentem po vile Pierce Brossmana v Armánii potom, co vylezla z kanálu plného dravých krokodýlů s týpkem se kterým prožila románek potom, co jí vytáhl ze žvýkačky a kradli spolu v obchodním domě protože peněženku hodili omylem do popelnice s kalhoty které měli mokré z toho kanálu a tak se museli převléknout ale museli to ukrást....  ( Pochopil jste to někdo? Já jo.... :-D )

 

Klasický slovní fotbal

 

Prostě jenom vymýšlíte slova.

Pravidla: Někdo začne slovem a ostatní ( střídají se po směru hodinových ručiček ) navazují na poslední písmeno/slabiku ( záleží na obtížnosti, pokud chcete težší verzi, hrajte na slabiky ) ve slově předešlého hráče.

Průběh bude vypadat asi takhle:

Petr: Citrón

Jana: Norek

Silva: Kůzle

Ondřej: Estonsko

Petr: Opilec

 

 

             

—————

Zpět